Haber

Meteor Yağmuru İçin Gökyüzünü İzlemeyi Unutmayın !

Orionid meteor yağmuru

Orionid meteor yağmuru her Ekim ayında olduğu gibi bu ayda takip edileceğe benziyor. Hatta Ünlü meteor yağmuru için geri sayı sayım başladı bile. Peki, Orionid meteor yağmuru nasıl izlenebilir ve hangi saatlerdegökyüzünde gözlemlenebilir?

Orionid meteor yağmuru
Orionid meteor yağmuru

Meteor yağmuru nasıl gözlemlenebilir ?

Meteor dediğimiz gök cisimlerinin Dünya atmosferine girmesiyle oluşan ısı, meteorun ardında bir iz bırakır. Halk arasında Yıldız Kayması olarak da adlandırılan bu olay, yüzyıllardan beri dikkat çekmeye devam ediyor. Bu kez her yıl olduğu gibi meteor yağmuru ile bir saat içinde yaklaşık olarak 20-30 meteor Dünya atmosferi ile etkileşime girecek. Oluşacak muhteşem manzarayı ise yine milyonlarca insan takip edecek.

Orionid meteor yağmuru
Orionid meteor yağmuru

Ne zaman İzlenebilecek ?

Her yıl Ekim ayında gerçekleşen bu olay, 2017 yılında 21-22 Ekim tarihleri arasında yaşanacak. Gece 01:00 ve 04:00 arasında ülkemizde de gözlemlenebilecek olan bu olay, hem teleskop hem de çıplak gözle takip edilebilecek. Yıldızların açıkça göründüğü ve gökyüzünün temiz olduğu bölgelerde çıplak gözle Orionid meteorlarını görebilecekken, ışık kirliliği olan yerlerde teleskopla gözlemlenebilecek.

Comment here