GüvenlikHaber

Türkiye’ye hangi ülke siber saldırı düzenledi?

Antivirüs şirketi McAfee, Türkiye’de devlet kurumlarını hedef alan siber saldırının Kuzey Koreli hackerlar tarafından düzenlendiğini iddia etti.

Türkiye, geçtiğimiz gün siber saldırı haberi ile çalkalanmıştı. Bu siber saldırıdan dolayı EGM, POLNET, noter, şehir siteleri ve gov.tr uzantılı resmi sitelere uzun bir süre erişilememişti. Yetkililer; sadece sorunun düzeldiğini açıklamış ancak sorunun neden kaynaklandığını belirtmemişti.

Bugün ise McAfee cephesinden ilginç bir haber geldi. McAfee, Türkiye’de yaşanan erişim sorununun siber saldırı yüzünden olduğunu ve siber saldırıyı Kuzey Kore‘nin yaptığını iddia etti.

McAfee’nin güvenlik raporuna göre; Kuzey Koreli hackerlar 2 – 3 Mart tarihlerinde hükümet destekli finansal kuruluşları hedef aldı. Normal şartlar altında bu tip saldırılarda ülkeleri hedef olarak göstermeyen McAfee, saldırıyı yapan grubun direkt Kuzey Kore ile bağlantısı olmasından dolayı isim verdiğini belirtiyor.

Adobe Flash üzerindeki bir açıktan faydalanan hackerlar, Bankshot adı verilen bir yazılım ile saldırı düzenlemiş. Kurumlar, Agreement.docx adındaki Microsoft Word dosyasını açar açmaz saldırıya maruz kalmış.

Bu saldırının amacının kripto para olduğu söyleniyor. Saldırı sırasında Türkiye’deki kuruluşlardan ne kadar para çalındığı henüz açıklanmadı. Ancak hackerların, Türkiye’den yüklü miktarda para çaldığına kesin gözüyle bakılıyor.

Comment here