Haberİnternet

Wi-Fi artık güvenli değil ! Tüm cihazlar tehlikede !

WPA2 Şifrelem Türü Artık Çokta Güvenli Değil !

KRACK isimli yeni bir güvenlik riski tespit edilmiş durumda. Wi-Fi güvenliğinde bulunan açıkları kullanan saldırganlar , cihazınız ile erişim noktası arasındaki tüm trafiği izleyebiliyor.

WPA2 Şifrelem Türü Artık Çokta Güvenli Değil !

Kurumsal ve bireysel kablosuz ağlarda bulunan ve en fazla kullanılan yetkilendirme yöntemi olan Wi-Fi Protected Access II yani kısaca WPA2 güvenlik protokolündeki bazı anahtar yönetimi açıkları sebebiyle kablosuz ağ destekleyen tüm cihazlarbüyük tehlike altında olarak kabul ediliyor.

Amerika Birleşik Devletleri Bilgisayar Acil Durum Hazırlık Ekibi (US-CERT) bu güvenlik açığının istismar edilmesiyle şifre çözmepaket yeniden oynatmaTCP bağlantı kaçırmaHTTP içerik enjeksiyonu gibi açıkların oluştuğunun altını çiziyor.

WPA2 Şifrelem Türü Artık Çokta Güvenli Değil !
WPA2 Şifrelem Türü Artık Çokta Güvenli Değil !

Araştırmacılar, bütün Android cihazların yüzde 41’inin bu saldırının son derece yıkıcı bir etkenine açık olduğunu ifade ediyor. Tüm kablosuz bağlantıyı destekleyen cihazlar, bu güvenlik açıklarına karşı belirli bir dereceye kadar hassas durumda. LinuxAppleWindowsOpenBSDMediaTekLinksys ve diğerlerinin de bu saldırıların bir çeşidinden etkilenebilir olduğu vurgulanıyor. Kısacası, veri hırsızlığı veya fidye yazılımı kodu enjeksiyonugibi tehlikelerden korkulması gerekiyor.

WPA1 ile WEP güvenliği de bundan etkilenmiş durumda. WPA2 kullanmak için de tüm kablosuz istemcilerin ve erişim noktalarının düzeltmeler hazır olduğunda hemen yamalanması gerekiyor. Güvenlik açıklarının aktif şekilde kullanılıp kullanılmadığı ise bilinmiyor.

Konuyla ilgili çok daha fazla detayı bu adresten edinebilirsiniz.

Comment here