Haber

Amazon Canlı TV Kaydedici Geliştiriyor

Dünyanın en büyük e-ticaret ve bulut bilişim şirketi Amazon oldukça ses getirecek bir cihaz üzerinde çalışıyor. Canlı televizyon yayınlarını aynı kalitede kaydetmeyi sağlayacak olan cihazla ilgili gelen bilgilere bakalım.

Bloomberg’in haberine göre Amazon canlı TV yayınlarını kaydetmeyi sağlayacak bir cihaz üzerinde çalışıyor. Amazon içinde “Frank” olarak adlandırılan cihaz, yeni bir dijital video kaydedicidir. Frank DVR, Amazon’un Echo hoparlörlerinin Fire TV kutularına bağlanmak için kullandığı aynı kablosuz teknolojiye sahip.

Fire TV nedir bilmeyenler için söyleyeyim. Amazon tarafından geliştirilen bir konsoldur.  Netflix gibi online TV servislerini destekleyen bir eğlence konsolu. Apple TV ile de rekabet halindedir. Amazonun en çok satan ürünlerinden biridir. Kullanıcılar Amazonun yeni ürünü olan canlı TV kaydedici ile Fire TV‘deki yayınları kaydedip daha sonra izleyebilirler. İsteyenler kaydettikleri yayınları akıllı telefon veya tabletlerine aktarıp oradan da izleyebilirler.

Amazonun bu ürünü ile ilgili çıkan haberlerden sonra dijital video kaydedici TiVo‘nun borsadaki hisseleri yüzde 10 düştü.

Amazonun canlı TV kaydedici projesi için şu anda çalışmalar sürüyor ancak bu projenin hayata geçirilmemesi de söz konusu.

Yorumlarınızı bu yayının altında paylaşabilirsiniz.

Yayını beğendiyseniz sosyal medyada paylaşmayı unutmayın.

Comment here