Haber

Casio 2.5 boyutlu baskı cihazını tanıttı!

Teknoksit.com - Teknoloji Haberleri

3 boyutlu baskı teknolojilerini sıkça duyuyoruz. Casio tarafından duyurulan 2.5 boyutlu baskı ise tamamen başka bir teknoloji ile deri, kumaş ve daha fazlasını taklit edebiliyorMofrel baskı teknolojisi, sıradan görünümlü tabakalara 16 milyon renk püskürterek son dokunuştan önce doku çeşitleri ekliyor.

Casio Mofrel 2.5 boyutlu baskı teknolojisi!

Yeni baskı teknolojisinin hem dokunuş hem de hissiyat anlamında oldukça detaylı sonuçlar ortaya koyduğu ifade ediliyor. Deri ve kumaşın yanı sıra ahşaptaştuğla ve seramik de taklit edilebiliyor. Öte yandan bunlardan bazılarının sertlik ve parlaklık için fazladan kaplama gerektirdiğinin altı çiziliyor.

Casio dijital tabakaları normal kağıt sayfalardan biraz daha ince olarak nitelendiriliyor. Tabakalar, mürekkep püskürtme katmanı ve kağıt ya da polietilen tereftalat alt madde arasında bir katman mikro toz içeriyor. Her toz parçacığı, bir termoplastik reçine (akrilonitril) ile kaplanmış sıvı hidrokarbondan oluşuyor. Bu tür bir kombinasyon, ısıya maruz bırakıldığında genişliyor ve daha sonra ısı almadığında bu yapıyı koruyor. Bu sayede taklit dokunun tabaka üzerinde kalması sağlanıyor.

Doku oluşumunun daha iyi kontrol edilmesi için doku deseni ilk önce karbon kullanılarak üstteki mikrofilmin üzerine basılıyor. Sonrasında bu kızılötesi emici karbon parçacıkları ısıyı mikro toz katmanının istenen alanına odaklıyor. Katmanın genişlemesinin şu an için istikrar amacıyla 1.7 milimetre kalınlığa sahip olduğu, ancak 2 ile 2.5 milimetrenin de teknik olarak mümkün olduğu vurgulanıyor. Mikrofilm daha sonra sıyrılıyor ve renkler dokulu yüzey üzerine tabakasına basılabiliyor.

Tüm sürecin tek taraflı A4 dijital tabakaya basılmasının 3-5 dakika sürdüğü ve her bir tabakanın 10 dolar maliyete sahip olduğu açıklanmış durumda. Ek olarak, A3 tabakalar da destekleniyor ve tüm ebatlar için çift taraflı tabakalar da alabiliyorsunuz.

Bu baskı teknolojisine sahip olmanın maliyeti de tahmin edeceğiniz gibi oldukça yüksek. Casio Mofrel yazıcının şu anki sürümü yaklaşık 45 bin dolarlık fiyata sahip. Mofrel’in gelecek yıl içerisinde kurumlar arası bir çözüm olarak sunulması planlanıyor. Ürünün bir tüketici versiyonunun da geliştirildiği ancak bunun için en az 1-1.5 yıla ihtiyaç olduğu paylaşılmış durumda.

Comment here