HaberTeknoloji

Google Adsense Feed İçi Reklam Ekleme Rehberi

Google Adsense Feed içi reklam nasıl eklenir? Adım adım feed içi reklamı sitenize/blogunuza ekleyin.


Türkçe kaynaklarda açıkçası Google Adsense Feed İçi Reklam yerleşimi konusunda doğru düzgün bir içerikle karşılaşmadım. Bu yüzden kendi rehberimi hazırladım. Bu adımları uygulayarak sitenize/blogunuza Adsense Feed İçi reklamı kolayca yerleştirebilirsiniz.

1) Öncelikle Adsense panelinden ‘Reklamlarım’ > ‘Reklam birimleri’ > ‘Yeni reklam birimi’ yolunu takip edin.
2) ‘Feed içi reklamlar‘ı seçin.
3) Sitenizin tasarımına göre sunulan 4 seçenekten birini seçin. 
4) Daha sonra çıkan sayfada en yukarıda reklam birimi adı oluşturun. Diğer ayarlamaları yazı boyutu rengi vs. kendinize göre ayarlayın. Sonra ‘Kaydet ve Kodu Al’ seçeneğine tıklayarak kodunuzu alın.
5) Sonra sitenizde veya blogunuzda HTML kodlarınızı açın. <b:includable id=’main’ var=’top’> satırını bulun. Bunun birkaç satır altında yer alan <b:loop values=’data:posts’ var=’post’> satırını bulun ve sonuna index=’i’ ekleyin. Yani son hali  <b:loop values=’data:posts’ var=’post’ index=’i’> şeklinde olmalı.
6) Daha sonra <div class=’post-outer’> kodunu bulun. Bu koddan birkaç tane vardır. Bize lazım olanı 5.maddede yer alan kodların biraz aşağısında yer alıyor. Bunu bulduktan sonra bu kodun aşağısındaki </div> kapanış kodunu bulun.
7) </div> kodunun hemen altına aşağıdaki kodu ekleyin.
 <b:if cond=’data:blog.pageType != &quot;static_page&quot; and data:blog.pageType != &quot;item&quot;’>
<b:if cond=’data:i == 1′>
<div class=’post’>
Adsense Reklam Birimi Kodu
</div>
</b:if>
</b:if>
8) Adsense Reklam Birimi Kodu yazan yere oluşturduğunuz adsense kodunu ekleyip kaydedin.
Böylece 8 adımda adsense feed içi reklam yerleşimini yapmış oluyoruz. Takıldığınız yerler olursa bu yayının altına yorum yaparak sorularınızı, düşüncelerinizi paylaşabilirsiniz.

Comment here