HaberTeknoloji

Google Çin’de Yapay Zeka Merkezi Kuracak

Dünyanın en büyük arama motoru ve en büyük teknoloji şirketlerinden biri olan Google, Çin’de yapay zeka üzerine çalışmalar yapacak bir araştırma merkezi kuracak.


Google tarafından Çin‘de açılması beklenene AI (yapay zeka) araştırma merkezinde yerel,Çinli insanların çalışması planlanıyor. Google‘ın yapay zeka departmanında çalışmalar yapan Fei-Fei Li, bu çalışmaların ister Silikon Vadisinde ister Pekin’de nerede olursa olsun tüm insanlar için olduğunu söyledi.

Google‘ın yapay zeka üzerine araştırma yapan Londra, New York, Toronto, Zürih şehirlerinde de merkezleri bulunuyor.

Google arama motoru, Çin‘de yasak olmasına rağmen böyle bir proje hayata geçirilebiliyor.

Bu proje dışında Çin kendi yapay zeka çalışmalarını da yürütüyor. Çin yapay zeka teknolojilerini kendi vatandaşlarını incelemek için de kullanıyor.

Peki yapay zeka nedir? Yapay zeka örnekleri nelerdir? Yapay zeka uygulamaları nelerdir? Bilmeyenler ve ilk defa duyanlar için kısaca bir bakalım.

Yapay zeka, bilgisayar sistemlerine ve bu sistemlere bağlı robotlara insan zekası gibi bir zeka kazandırmadır. Yapay zeka örneklerine ve uygulamalarına bakacak olursak ; örneğin bir robotun YouTube‘da yemek tarifi videosu izleyerek yemek yapması. Bu şu anda gerçekleşmiş bir olay. Robota yüklenen yazılım sayesinde robot kendi kendine bazı şeyleri öğrenebiliyor. Bu robot YouTube‘dan yemek tarifi videosu izletilerek yemek yapmayı kendi kendine öğrenmiştir. İşte bu yapay zekadır. Robotların kendi kendine öğrenebilmesi, gelecekte ise robotların düşünebilmesi ve insandan bağımsız hareket edebilmesi yapay zeka çalışmalarını oluşturuyor.

Yapay zekanın insanlara için faydaları olabileceği gibi zararları da olabilir. Sizce yapay zeka insanlık için faydalı mı yoksa zararlı mı?

Yorumlarınızı bu yayının altında paylaşabilirsiniz.

Yayını beğendiyseniz sosyal medyada paylaşmayı unutmayın.

Bilim ve teknoloji alanındaki diğer gelişmeleri incelemek için buraya tıklayabilirsiniz.

Comment here