HaberTeknoloji

Google’ın Yapay Zeka Kamerası Clips Satışa Çıktı

Google, geliştirdikleri ilk yapay zeka içeren kamerası Google Clips için ön siparişleri almaya başladı. Google Clips’in özelliklerine ve fiyatına göz atalım.

Yapay zeka özellikle birkaç yıldır gündemde. Önceleri geleceğe yönelik teknolojilerde düşünülse de artık yapay zeka yavaş yavaş hayatımıza girmeye başlıyor.

Google, geliştirdikleri ilk yapay zeka tabanlı kamera olan Google Clips‘i satışa sunmaya başladı. Google, Clips kamerasının duyurusunu aslında geçtiğimiz Ekim ayında yapmıştı. Fakat cihazın satışa sunulması yaklaşık 4 ay sürdü ve nihayet bugün satışa sunuldu.

Google Clips yapay zeka tabanlı kameranın fiyatı 249 dolar olarak açıklandı. Siparişler ise ücretsiz kargoyla getirilebiliyor. Google Clips henüz Türkiye’de satışa sunulmadı. Satışa sunulduğunda Google Store’dan cihazı satın alabilirsiniz.

Google Clips‘in özelliklerine bakacak olursak ; cihaz yapay zeka tabanlı ev tipi bir kamera olarak karşımıza çıkıyor. Google Clips yapay zeka sayesinde evde kişilerin en güzel fotoğraflarını yakalıyor ve akıllı telefonunuza aktarıyor. Cihaz doğru anı yakalıyor ve ortaya eşsiz, profesyonelce fotoğraflar çıkarıyor. Evde kamera olması gizlilik açısından sorun yaratabilir diye düşünebilirsiniz. Ancak kameranın internet bağlantısı olmadığı için gizlilik açısında sorun teşkil etmiyor.

Google Clips fotoğraf ve video kaydı yapabiliyor. Saniyede 15 kare fotoğraf çekebiliyor. 16 GB dahili hafızaya sahip. Google Clips‘in hangi akıllı telefonlarla uyumlu olacağı henüz belli değil. Ancak Google Pixel 2, Samsung Galaxy S7, Galaxy S8, iPhone 8 ve iPhone X gibi üst düzey akıllı telefonlarla uyumlu olması bekleniyor.

Yorumlarınızı bu yayının altında paylaşabilirsiniz.

Yayını beğendiyseniz sosyal medyada paylaşmayı unutmayın.

Mobil Haberler kategorisinden daha çok yayını incelemek için buraya tıklayabilirsiniz.

Comment here