Haber

Intel, Project Alloy’u Durdurma Kararı Aldı

Teknoksit.com - Teknoloji Haberleri

Bu yılın erken aylarında gerçekleşen CES 2017 sırasında, Intel dünyayı Project Alloy ile tanıştırmıştı. Bu projenin amacı yapay gerçeklik (VR), arttırılmış gerçeklik (AR) ve karışık gerçeklik (MR) teknolojilerini bir araya getirmekti. Bundan önce, Ağustos 2016’da şirket Project Alloy headset’i tanıtmış ve lisansın üçüncü parti üreticilere verileceği söylenmişti.

Ancak daha projenin açıklanması üzerinden bir yıl geçmeden, Intel projeyi iptal ettiğini açıkladı. Şirketin Road to VR’a yaptığı açıklamada, projenin iptal edilme sebebinin iş ortağı ilgisinin az olması olduğu söylendi. Ancak bu iptalin, şirkete ait VR, AR ve MR girişimlerinin de iptal olduğu anlamona gelmediği açıklandı. Yani Intel® RealSense™WiGigThunderbolt™ ve Intel® Optane™ teknolojilerine olan yatırım ve girişimler devam edecek.

Project Alloy’un tüm VR türevlerini tek çatı altında toplama çabası oldukça ilginç bir girişimdi, ancak Microsoft, Acer, Lenovo, Dell ve HP gibi potansiyel partner markaların kendi VR girişimleri ile piyasaya atılmaları, Project Alloy‘u desteksiz bıraktı. Intel’in gelecekte yapacağı VR projeleri, Project Alloy’un hatalarına düşmemesini umuyoruz.

Comment here