Haber

Logitech Dikey Mouse Geliştirdi

Dijital platform parçaları üreten İsviçre merkezli Logitech, el bileği sağlığı için dikey mouse üretti. Detaylarına bakalım.

Logitech tarafından yeni bir mouse geliştirildi. İlk kez dikey şekilde tasarlanan bu mouse el bileği sağlığını korumak için geliştirildi. Zira mouse tutarken el bileğimizi bir miktar eğiyoruz. Bu da uzun süre mouse kullanan kişilerde ağrı, şekil bozukluğu gibi sorunlar yaratabilir.

Teknoloji geliştikçe teknolojik cihazlar da daha ergonomik hale geliyor. İnsanlar da bunu talep ediyor. Logitech tarafından geliştirilen bu dikey mouse da bunun bir örneği. Şu anki mouseları kullanılırken bilek gücü oldukça önemli.  Ancak bu dikey mouseda bileğiniz doğal bir şekilde durur ve mouse el ile kavranarak rahat bir tutuş sağlanır. Bu da gün içinde uzun süre mouse kullanan kişilerde ağrı  oluşmasını önler ve daha konforlu bir çalışma sağlar.

MX Vertical adı verilen bu mouse Logitech tarafından bir ergonomi firması olan VSI’ya test ettirildi. Ön kol ve bileklerinde ağrısı olan 52 kişide yapılan testte bu dikey mouse‘u kullandıktan sonra ağrılarında azalma görüldü. MX Vertical, aynı miktarda el hareketine sahip tipik bir fareye göre yaklaşık dört kat fazla hareket etmesini sağlayan 4000 DPI’lık bir sensöre sahiptir.

Şu an için sağ elini kullananlar için geliştirilen Logitech MX Vertical mouse önümüzdeki aylarda satışa sunulacak. Yaklaşık 100 dolar fiyatı olması beklenen Logitech‘in dikey mouse‘u ile ilgili yeni bilgiler geldikçe sizlerle paylaşmayı sürdüreceğim. Takipte kalın.

Sizler de yorumlarınızı bu yayının altında paylaşabilirsiniz.

Yayını beğendiyseniz sosyal medyada paylaşmayı unutmayın.

Bilim ve teknoloji alanında daha çok yayına erişmek için buraya tıklayabilirsiniz.

Comment here