HaberYaşam

Robot Belediye Başkanı mı Geliyor ?

Japonya/Tama’da bir yapay zeka ile geliştirilmiş robot dolaylı olarakta olsa Belediye Başkanı olmak için aday oldu !

Dünya’nın teknoloji başkenti sayılabilecek olan Japonya, bizden uzakta uzak doğuda bulunuyor.Robot geliştirme anlamında bayağı iddialı olan Japonlar şimdi de robotları belediye başkanı yapma niyetindeler. Tama şehrinde yapılacak olan seçimlerde adaylığını koyan Michihito Matsuda, seçilmesi durumunda şehri yapay zeka ürünü bir robotla yöneteceğini söyledi.

Direkt olmasa da seçime aday olan robotun belediye başkanı seçilmesi için daha önceden de seçimlerde aday olan Michihito Matsuda‘nın seçimi kazanması gerekli.Projeye baktığımızda insanlık için bir ilki gerçekleştirmek için adım niteliğinde olarak görülebilir. Matsuda, bu kampanya için robota bir Twitter hesabı da açmış ve propagandaları bu hesap üzerinden yürütüyor.Ayrıca şehri robotun seçim broşürleriyle de donatmış.

Seçilme konusunda iddialı olan Matsuda ülke basınına konu ile ilgili açıklamalarda bulurken Matsuda , eldeki verileri insanlara göre daha iyi analiz edecek ve daha analitik kararlar alabilecek olan yapay zekanın kenti daha iyi yöneteceği iddiasında.   

 

Robottan belediye başkanı olur mu?

Şehir süsleyen afişlerde belediyeyi yönetecek olan yapay zeka destekli robotun kadın şeklinde tasvir edildiği görülüyor. Ancak bu robotun gerçekten bu şekilde olup olmadığı konusunda bir bilgi bulunmuyor. Ayrıca belli bir görünümünün olup olmadığı da bilinmiyor. Muhtemelen bir yazılım olabilecek olan robotun seçimi kazanmada Matsuda‘ya fayda sağlayıp sağlamayacağı şimdilik belli değil.

Comment here