GüvenlikHaber

Sahte Bankacılık Uygulamaları Kredi Kartı Bilgilerinizi Alabilir

Bilgi teknolojileri güvenlik şirketi ESET, bazı sahte bankacılık uygulamalarının kredi kartı bilgilerinize ulaşabileceği konusunda uyarıda bulundu. Bu uyarı mobil bankacılık tehlikeli mi, mobil bankacılık riskleri konularını da gündeme getirdi.

ESET, bazı mobil bankacılık uygulamalarında kişiyi farklı form sayfalarına yönlendiren bir virüs tespit etti. Özellikle Google Play‘deki uygulamalarda bu virüse rastlandı. Bu virüs bankacılık hizmetiymiş gibi kullanıcıya kredi kartı limitini yükseltebileceği uyarısıyla gidiyor. Kişiyi farklı form sayfalarına yönlendiriyor, kişinin bilgilerini bu forma girmesini istiyor. Kişi de formu doldurup gönderince kredi kartı bilgileri herkese açık bir sunucuya gidiyor. Bu sunucuda depolanan bilgilere de herkes erişebiliyor.

Peki mobil bankacılık uygulamasıyla sahte form dolduranlar ne yapmalı? Uzmanlar öncelikle banka hesabında işlem yapılıp yapılmadığının kontrol edilmesi gerektiğini belirtiyorlar. Ayrıca internet bankacılığı giriş şifresi ve kart pin kodu da değiştirilmeli.

Mobil bankacılık uygulamasında bu tür virüs ve sahte formlar için ne tür önlemler alınabilir? İndirdiğiniz uygulamanın resmi, bankanın kendi uygulaması olup olmadığına dikkat edin. Eğer uygulama güvenmediğiniz bir url’ye, forma yönlendirirse kabul etmeyin, formları doldurmayın. Uygulamalarınızın ve cihazınızı mümkün olduğunca güncel tutun. Bu kurallara uyulduğu sürece mobil bankacılık tehlike arz etmez.

Yorumlarınızı bu yayının altında paylaşabilirsiniz.

Yayını beğendiyseniz sosyal medyada paylaşmayı unutmayın.

Mobil Haberler kategorisinden daha çok yayına erişmek için buraya tıklayabilirsiniz.

Comment here