HaberTeknoloji

Twitter’a da Hikayeler Özelliği Geliyor

Snapchat ile başlayan daha sonra Facebook, Instagram, WhatsApp ve hemen hemen her sosyal medya uygulamasında yer alan Hikayeler özelliğinin Twitter’a da yakın zamanda gelmesi bekleniyor.


Snapchat‘in Hikayeler özelliği oldukça ilgi çekmişti ve bu özelliğe diğer platformlar da sahip olmak için çalışmalar başlatmıştı. Facebook, Instagram, WhatsApp derken hemen hemen bütün sosyal medya uygulamalarında Hikayeler özelliğini görür olduk. Kullanıcılar tarafından oldukça beğenilen bu özelliğe Twitter  da sahip olmak istiyor.
Twitter uygulamasında şu anda kısa video paylaşmak için tweet paylaşma panelinden ‘Video’ seçeneğini seçmek gerekiyor. Çoğu Twitter kullanıcısı bu duruma oldukça alışmış durumda. Twitter‘a gelecek yeni özellik ile birlikte video paylaşma sistemi biraz daha değişecek. Uygulamada kullanıcı ekranı sağa veya sola sürükleyerek kamerayı açabilecek veya cihazdaki videolara ulaşabilecek. Instagram‘daki sisteme benzer bir sistem olacak. 
Twitter Hikayeler özelliğini kullanmaya başladığında Snapchat için olumsuz etkileri olabilir. Hikayeler özelliğini kullanana yeni ve güçlü bir rakip olmasının yanında Snapchat‘in borsadaki değerinde de düşme olabilir. Çünkü Facebook Hikayeler özelliğini kullanmaya başladığında Snapchat hisseleri 27 dolardan 13 dolara düşmüştü. 
Twitter‘a Hikayeler özelliği ne zaman gelecek? Bu sorunun cevabı henüz belli değil ancak beklentiler bu yıl içinde geleceği yönünde. 
Peki Twitter Hikayeler özelliği kullanıcılar tarafından nasıl karşılanır? Bence memnun olacak kişi sayısı çoğunluktadır. Hatta Twitter‘da Hikayeler özelliği olmadığı için Twitter‘ı eleştiren birçok kullanıcı da mevcut. 
Yorumlarınızı bu yayının altında paylaşabilirsiniz.
Yayını beğendiyseniz sosyal medyada paylaşmayı unutmayın.
Mobil Haberler kategorisinden daha çok yayını incelemek için buraya tıklayabilirsiniz.

Comment here