HaberTeknoloji

YouTube Videolarına Devlet Etiketi Geliyor

YouTube, devletler tarafından finanse edilen yayıncılar için etiket oluşturmayı planlıyor. 

YouTube‘da yüz binlerce, milyonlarca kanal var. Bazıları kişisel bazıları ise kurumsal. YouTube, yakın gelecekte devletler tarafından desteklenen veya oluşturulan YouTube kanallarının devletler tarafından finanse edildiğini gösteren bir etiket kullanmayı planlıyor. Bunun tam olarak nasıl olacağı şu anda belli değil ama örneğin ABD tarafından finanse edilen bir kanal için “kamu tarafından finanse edilen bir Amerikan yayıncısı” etiketi kanalda yer alabilir.

Bu çalışma yanlış bilgilerin, haberlerin yayılmasını önlemek için tasarlandı. Etiket aynı zamanda haber yayıncısını Wikipedia‘ya da yönlendirecek. Bazı uzmanlar bu çalışmanın YouTube‘u güvenilir bir haber kaynağı olarak gelişmesini amaçladığını söylüyor. Bir diğer iddiaya göre YouTube devlet etiketi çalışması Rusların haberlerle ABD seçimlerini ve kamuoyunu etkilemesi ile ortaya çıktı. Zaten bu çalışmayla birlikte Rusya’nın yurt dışı devlet televizyonu olan Russia Today (RT) kanalının oldukça etkilenmesi bekleniyor. RT, YouTube‘da en çok takip edilen haber kanallarından biri. RT America, RT Sport dahil 20’den fazla kanalı mevcut. Bu kanalda ‘Rus hükümeti tarafından finanse ediliyor’ etiketinin yer alması ile Amerika kamuoyunda bu kanalın etkisinin azalacağı tahmin ediliyor.

Bu uygulama şu anda ABD’de birkaç kanal için başlamış durumda. Diğer ülkelerde ne zaman uygulamaya konulacağı henüz belli değil.

Yorumlarınızı bu yayının altında paylaşabilirsiniz.

Yayını beğendiyseniz sosyal medyada paylaşmayı unutmayın.

İnternet Dünyası kategorisinden daha çok yayına erişmek için buraya tıklayabilirsiniz.

Comment here