MobilYaşam

Suya Düşen Telefon Nasıl Kurtarılır ? Neler Yapılmalıdır ?

Suya düşen telefon nasıl kurtarılır?

Günümüz teknoloji çağında dijital ürünlerin en büyük sorunu suya karşı dayanıksız olmaları. Bu sorun tüm cihazların baş belası olmuş durumda. Bu yazımızda yaşadığınız bu sorunu nasıl çözüme kavuşturacağız bunu anlatacağız.

Akıllı telefonunuz suya düşerse ne yapmalısınız? Özel garanti koşulları dışında garanti kapsamında olmayan ve telefonunuzu bu haldeyken geri hayata döndürmek ev ortamında belli bir noktaya kadar sizin yapabileceğiniz şeyler.

Telefonunuz suya düştüğünde, binlerce lira ödeyerek bazen 2 – 3 maaşınızı vererek aldığınız cihazınızı hemen bırakıp yenisini alayım diyerek karalar bağlamayın !

Aşağıdaki bilgileri okuyup cihazınıza zarar vermeden uyguladığınız takdirde telefonunuzu kurtarmak mümkün olabilir !

1- Telefonunuzu kapatın


Telefon suya düştükten sonra birçok kimse cihazın çalışıp çalışmadığını kontrol etmek ister. Ancak telefon kapatılmadan geçen üç, beş saniyelik bir gecikme bile cihazın bozulup bozulmamasını etkileyebilir. O yüzden mümkün olan en kısa sürede sudan çıkarılarak kapatılması gerekir.

2- Telefonunuzu parçalara ayırın


Telefon içindeki SD kart, SİM kartı ve bataryayı çıkarın ve kendi başına kurumaya bırakın. Telefonun parçalara ayrılabilen tüm kısımlarının, daha kısa sürede kuraması için havayla temas etmesini sağlayın.

3- Üzerindeki sıvıyı vakumlayın

Eğer sıvıyı vakumlayacak bir alet yoksa, telefonun kulaklık girişi, şarj ve kart yuvaları vb. deliklerinden suyu ağzınızla vakumlayın. Telefonun içinde su kalmayacak şekilde farklı işlemler de uygulanabilir.

4 -Kurumaya bırakın

Tüm bu işlemlerin ardından cihazınızı bir tabak princin içine daldırın ve bekletin. Isıyla çalışan çeşitli aletler veya kimyasallar işe yaramayacaktır. O yüzden saç kurutma makinesini bir kenara bırakın ve cihazınızı pirinç dolu tabak içinde 48 saat bekletin. Ara ara telefonun pozisyonunu değiştirmeyi ihmal etmeyin.

5-Telefonunuzu Uykusundan Uyandırın

Telefonunuzu tabaktan çıkartın, eğer dış tarafında hala nemlenme kalmışsa silin. Nemlenme telefonun içindeyse cihazı tekrar pirinç dolu tabağa koyup bir gün daha bekleyin.

Cihaz tamamen kurumuşsa, telefonu açın. Şansınız varsa, telefonunuz yeniden çalışacaktır. Telefonunuz bazı fonksiyonlarını yerine getiremiyor olsa bile, en azından yeni bir telefon alma maliyetinden daha düşük bir maliyetle telefonu tamir ettirme şansınız olabilir.

Comment here