AndroidIOSMobil

WhatsApp’a Grup Görüntülü Arama Özelliği Geldi

Daha önce benim de duyurduğum WhatsApp grup görüntülü arama özelliği yayınlandı. Detaylarına bakalım.

Aylardır beklenen ve benim de duyurusunu yaptığım WhatsApp grupça görüntülü konuşma özelliği geldi. Artık Android ve iOS cihazlarda bu özellik kullanılabilir. Grup arama özelliği dünyanın herhangi bir yerindeki 4 kişinin görüntülü konuşmasına olanak sağlar. WhatsApp‘ta grup görüntülü arama özelliğinin 4 kişiyle sınırlı olması az bulunabilir. Zira Messenger’da 50, Skype’da 25, Snapchat’te 16, FaceTime’da 32 kişi ile aynı anda görüntülü konuşma yapılabiliyor. WhatsApp‘ın da kişi sayısını ilerleyen zamanlarda arttırması muhtemel.

Peki WhatsApp grup görüntülü arama özelliği nasıl kullanılır? Oldukça basit.

Öncelikle bir kişiyle görüntülü konuşma başlatın. Daha sonra ekranın sağ üst kısmında “kişi ekle” butonu görünür. Kişi ekle butonuna tıklayarak WhatsApp kişi listenizi açarsınız ve oradan görüntülü konuşmak istediğiniz diğer kişileri de görüntülü konuşmaya dahil edebilirsiniz. Ancak en fazla 4 kişi olmak şartıyla.

WhatsApp 2014’de sesli arama, 2016’da görüntülü arama özelliğini geliştirmişti. O günlerden bugüne bu özelliklerin kullanımı oldukça yaygınlaştı. Şu anda WhatsApp‘ta günde 2 milyar dakika görüşme yapılıyor. 1,5 milyar civarında kullanıcı ile bu rakama ulaşmak dikkat çekici bir gelişme. WhatsApp grup görüntülü konuşma özelliği de kısa zamanda yaygınlaşacaktır.

Sizler de yorumlarınızı bu yayının altında paylaşabilirsiniz.

Yayını beğendiyseniz sosyal medyada paylaşmayı unutmayın.

Mobil Haberler kategorisinden daha çok yayına erişmek için buraya tıklayabilirsiniz.

Comment here