AndroidMobil

Instagram Arkadaş Önerileri Neye Göre Çıkıyor?

Instagram’da ‘Keşfet’ bölümünde birçok arkadaş ve sayfa önerileri ile karşılaşıyoruz. Peki bu arkadaş önerileri neye göre çıkıyor? 


Instagram, dünyanın en çok kullanılan sosyal medya platformlarından biri. 1 milyarı aşkın kullanıcısı bulunuyor. Bu kadar çok kullanıcının olması da doğal olarak Instagram‘ın kullanımı ile ilgili birçok soruyu karşımıza getiriyor. Bunlardan biri ve en sık sorulan sorulardan olan ‘Instagram’da arkadaş önerileri neye göre çıkıyor?‘ sorusu. Birçok kullanıcı bu sorunun cevabını merak ediyor.

Instagram uygulamasında ‘Keşfet‘ bölümünde birçok kişi ve sayfa önerileriyle karşılaşıyoruz. Buradaki arkadaş önerileri neye göre sıralanıyor? Bunun birçok kriteri var. Bunlara bakalım.

Instagram‘ın birçok özelliği var ve bu özelliklerden biri uygulamaya Facebook hesabını bağlamak. Eğer Instagram‘a Facebook hesabınız bağlıysa arkadaş önerilerinde Facebook arkadaşlarınızı öncelikli olarak görebilirsiniz.

– Aynı şekilde Instagram‘a telefon rehberinizi de bağlayabilirsiniz. Eğer rehberiniz bağlıysa ve rehberinizdeki kişileri takip etmiyorsanız önerilerde öncelikli olarak görebilirsiniz.

– Daha önce profiline çok kez baktığınız kişiler de önerilerde yer alacaktır. Profiline çok kez baktığınız kişiler aynı zamanda Instagram arama önerilerinde de üst sıralarda çıkacaktır.

Instagram, Facebook, Twitter gibi sosyal medya uygulamalarının yazılımlarında okunulan  okul, bölüm, çalışılan yer, takip edilen sayfalar, ortak arkadaş sayısı gibi bilgiler analiz edilir ve bu ortak alanlara göre arkadaş önerileri belirlenir. Bu yüzden önerilerde aynı sınıftan, aynı bölümden, aynı meslekten kişileri görebilirsiniz.

– Önerilen sayfalarda ilgi alanınıza göre daha önce takip ettiğiniz sayfalara benzer diğer sayfalar yer alacaktır.

– Yukarıda yer alan maddeler de uymuyorsa kesin olmamakla birlikte bir ihtimal daha kalıyor. Arkadaş önerileri arasında profiline bakan kişiler de yer alabilir. Instagram  profilime kim baktı, profilime bakanları nasıl öğrenirim gibi soruların da düşük bir ihtimal de olsa cevabı bu olabilir. Bu son madde ile ilgili bir bilgi elde edemedim ancak kullanıcıların bu yönde tahminleri de bulunuyor.

Yorumlarınızı bu yayının altında paylaşabilirsiniz.

Yayını beğendiyseniz sosyal medyada paylaşmayı unutmayın.

Diğer mobil haberleri incelemek için buraya tıklayabilirsiniz.

Comment here