HaberTeknoloji

Windows 11 mi geliyor ? Microsoft bize bir ipucu veriyor

 Windows 11 geliyor. Sadece söyleyebilirsin. Tüm kanıtlar, işletim sistemi için bir isim değişikliğine işaret ediyor. Büyük değişiklikler, yenilenen kullanıcı arayüzü, yeni mağaza ve şimdi de gözünün önünden ayırmayacağınız büyük 11 numaralı Windows etkinlik logosu. Oh, ve etkinlik 11:00 ET’de gerçekleşiyor.

Geçen ay Microsoft’un Build 2021 konferansında CEO Satya Nadella , etkinlik sırasında Windows güncellemelerini kapsamayacaklarını açıkladı . “Yeni nesil Windows” için büyük değişikliklerin geldiğini belirtti ve daha fazla bilginin yolda olduğuna söz verdi.

Ardından bu hafta Microsoft , 24 Haziran saat 11:00 ET’de yapılması planlanan yalnızca Windows’a yönelik bir “sırada ne var” etkinliğini duyurdu . Sunumda, yukarıdaki logoyu kullandı, ancak Windows logosundaki çapraz çubuğun oluşturduğu gölgenin yatay çubuğu atladığını gözden kaçırmayı başardık. Parlayan ışık 11 gibi görünen bir görüntü oluşturduğu için bu önemli bir eksiklik.

Nadella’nın yorumlarından ve Sun Valley güncellemesinden gördüklerimizden , her yerde bulunan işletim sisteminde önemli değişikliklerin geldiğini biliyoruz.

Microsoft, Windows 10 takma adından geçtiğini belirtmedi ve yıllar önce Windows 10’un “Windows’un son sürümü” olacağını söylediler. Ancak bu, bir yıldan daha kısa bir süre önce Nadella liderliğinde çok farklı bir Microsoft idi. Kanıtlar, Windows 11’i tanıtmayı planladığını gösteriyor gibi görünüyor.

Windows adlarını yineleme zaman çizelgesi, son 26 yılda (Windows 95’ten başlayarak) her yerde olmuştur. En kısa süre Windows ME ile Windows XP arasındaydı, bu 13 aydı, ancak ME büyük bir karmaşaydı. Bu yüzden bu büyük bir sürpriz değil.

En uzun bekleme süresi (XP’den Vista’ya) 63 aydı (beş yıldan biraz fazla). Microsoft’un isim değiştirme ortalaması yaklaşık üç yıldır. Windows 10, Temmuz 2015’te piyasaya sürüldü, ancak orijinal plan, bu sürümün, yerini alacak büyük yeni sürümler olmadan sürekli olarak güncellenecek olan işletim sisteminin canlı sürümü olarak kalmasıydı.

Build 2021 sırasında Nadella, bunun “Windows’ta son on yılın en önemli güncellemelerinden biri” olacağına söz verdi. İlginç. 2012’de Windows 8’in ve 2015’te Windows 10’un piyasaya sürülmesinden daha mı önemli? Bu “güncelleme” büyük.

Burada biraz durup, Windows 11 duyurulmazsa veya 24 Haziran’da başlatılmazsa, bu makaleyi yazdığım makaleyi yiyeceğimi söyleyeceğim.